Media

P E R S B E R I C H T

25 wereldrecordpogingen in Den Haag tijdens Impossibility Challenger recordfestival

Jongleren met drie bowlingballen, de snelste 400 meter zaklopen en het wereldrecord touwtje springen in één uur. Het zijn slechts drie van de 25 wereldrecordpogingen die op zondag 3 november plaatsvinden in Den Haag tijdens het Impossibility Challenger recordfestival.

14 recordbrekers uit 9 verschillende landen komen op 3 november naar Den Haag om tijdens Impossibility Challenger een recordpoging te doen in een niet-Olympische discipline. Sommigen proberen daarmee in het Guinness Book of World Records te komen. Er zijn deelnemers uit Duitsland, Tsjechië, Italië, Spanje, Polen, Oostenrijk, Slowakije, Nederland en de VS.

Ashrita Furman, de Amerikaan die wereldwijd de meeste Guinness World Records op zijn naam heeft staan (meer dan 150), is hoofdgast van het festival. Tijdens Impossibility Challenger doet hij drie kersverse wereldrecordpogingen: zo lang mogelijk een grasmaaier op zijn kin balanceren, het zo vaak mogelijk in de lucht gooien en weer opvangen van een brandende staaf en het doorklieven van zoveel mogelijk kiwi’s met een samuraizwaard.  

Abhinabha Tangerman uit Amsterdam is organisator van het evenement en staat zelf ook met vier records in het Guinness Book. Hij hoopt daar tijdens het festival twee nieuwe records aan toe te voegen. “Met dit festival willen we gewone mensen die iets bijzonders kunnen een podium geven om boven zichzelf uit te stijgen en anderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen.”

Impossibility Challenger is in 1982 opgericht door Sri Chinmoy, een gewichtheffer, musicus en spiritueel leider die geloofde in het onbeperkte potentieel van de mens. Door onze grenzen te verleggen ervaren we innerlijke voldoening, inspireren we anderen en worden we betere wereldburgers, aldus Sri Chinmoy. Het festival wordt georganiseerd door leden van het Sri Chinmoy Centrum.

Impossibility Challenger

Zondag 3 november, 10:00 – 16:00 uur
Sporthal Hellas en de atletiekbaan van Haag Atletiek
Laan van Poot 353-A, Den Haag
Toegang: gratis
www.impossibilitychallenger.com

Impossibility Challenger 2019
Press officer: Abhinabha Tangerman
Tel: +31 (0)645 739 202
email: info@impossibilitychallenger.com

 

 

PHOTOS

 

 

Comments are closed.