Ashrita Furman


Ashrita Furman, de man met de meeste Guinness Records ter wereld breekt 4 nieuwe wereldrecords in Den Haag

De Amerikaan Ashrita Furman (65) heeft tijdens zijn leven meer dan 750 Guinness World Records gebroken, waarvan er nog zo’n 150 in het Guinness Book staan. Hij is dan ook officieel houder van de titel ‘Meeste records in het Guinness Book’. Op zondag 3 november brak Ashrita Furman vier nieuwe wereldrecords tijdens het Impossibility Challenger record festival in Den Haag. 

Voorbeelden van zijn records zijn de langste afstand koprollen (20 kilometer), de snelste mijl skippyballen (uitgevoerd op de Chinese Muur), de snelste mijl pogosticken (op Antarctica), de snelste mijl rennend met een melkfles op het hoofd en de meeste ninjasterren op een doel geworpen in één minuut. Nog steeds is hij bijna full-time bezig met het breken van records. 

In Den Haag brak Ashrita tijdens het Impossibility Challenger recordfestival vier wereldrecords: het zo lang mogelijk balanceren van een grasmaaier op zijn kin in 7 minuten en 2 seconden, het zo vaak mogelijk gooien en opvangen van een brandende staaf in 30 seconden (36 keer) en in één minuut (67 keer) en het doorklieven van de meeste kiwi’s met een samoeraizwaard in één minuut staande op een balanceerbord (59 kiwi’s). 

Via het breken van Guinness records wil Ashrita de boodschap overbrengen dat ieder mens onbegrensd is en het verleggen van grenzen vreugde en voldoening geeft. Hij is leerling van spiritueel leider Sri Chinmoy, die hem leerde mediteren en hem aanmoedigde in zijn ongewone hobby.

 

Comments are closed.